Ekologi och miljö,Ekologiska tips till föräldrar

Handla ekologiskt online

Det är många som köper mer ekologisk mat idag än för några år sedan. Anledningen kan vara att man vet mer om det och att det kommer rapporter om vad vanlig mat innehåller, att innehållet kan vara skadligt för hälsan. Ekologisk mat är fri från gifter och bekämpningsmedel. När vi köper ekologiskt bidrar vi till att minska utsläpp av sådana gifter och vår natur mår bättre. Maten innehåller också fler vitaminer och smakar bättre. Om du köper ekologiskt kött så kan du vara säker på att djuren har mått bra. Idag handlas det mycket ekologiskt på nätet. Både mat och kläder. Det är en marknad som ökat markant.

Försäljningen har ökat

Man kan se att Försäljning av ekomat ökar snabbast bland svenskarna och snart går vi om det ledande landet Danmark. 2015 började svenska folket handla mer ekologiskt och det har bara ökat. Anledningen kan vara att det finns mer sådana livsmedel i affärerna och att butikerna blivit bättre på att skylta och göra reklam för ekomat. Naturligtvis har vi svenskar blivit påverkade av alla larmrapporter vad vanlig mat innehåller. Idag är det inte många butiker som säljer vanliga bananer t. ex. De har till och med tagit bort sådana ur sitt sortiment. När efterfrågan blir större, så minskar priserna och det skiljer inte så mycket på vanlig mat och ekomat som det gjorde för några år sedan.

Köp ekologiska barnkläder

Man ser också en ökning på ekologiska barnkläder. Vanliga barnkläder kan innehålla gifter och andra skadliga ämnen som kan ge barnen allergier, speciellt små barn. En vanlig T-shirt i bomull måste man tvätta ca 10 gånger innan alla gifter försvunnit och då har man tvättat sönder den. Den har också tappat både form och färg. En ekologisk tröja är mycket mer hållbar och betydligt mjukare i tyget och färgen håller tvätt efter tvätt. När man köper ekologiska barnkläder så hjälper man de människor som arbetar ute på fälten och i fabrikerna. De blir inte utsatta för de farliga gifterna som kan ge sjukdomar och till och med döda arbetarna. Ekologisk mat och textilier är bra för djuren, naturen och hälsan.